Ett Mogge I Fokus

Ett Mogge I Fokus

Feminism, klara fördelar

AllmäntPosted by Salle Thu, January 07, 2010 18:14:16
Det slog mig igår, när jag funderade över hur mannens ställning i samhället sakta men säkert faller ner i avgrunden, att man inte får glömma de fördelar som medförs även för oss. Det förespråkas total jämlikhet mellan könen och ingen diskriminering får ske överhuvudtaget. Det betyder ju alltså att det tabubelagda "det är fegt att slå tjejer" också försvinner! Alltså, om man råkar i tjafs med någon tjej på krogen, så kan man utan något som helst problem "låtsas" att det är en kille o gå fram o hota med stryk och lölften om att "jag sänker dig! fattar du!" och faktiskt genomföra handlingarna om det går så långt. Hela scenariot kommer ju behandlas som ett vanligt krogsslagsmål och således inte som en mans våld mot en kvinna. Intressant...

Hemtenta

SlanlivPosted by Salle Sat, December 12, 2009 07:28:16
Ett tips!
Det är riktigt bra att skriva hemtenta vid typ 4 tiden efter en krogkväll! Det kan bara komma bra grejer ur det. Speciellt om man lyssnar på ´short shorts´ samtidigt! Alla rätt blire nog. Man får bonus för låtval.

Tänd ett ljus...eller?

SlanlivPosted by Salle Fri, December 11, 2009 02:58:51
Jag sitter här och tänker på min favoritjullåt - tänd ett ljus.
Men för att vara ärlig så är det egentligen min egna version som jag egentligen tänker på, som är mycket bättre!
Tyvärr är den alldeles för grov för att "sjungas" på den här bloggen.
Jag får nöja mig med att säga att det skulle vara en låt i Snorleifs klass!
Lite önsketänkande att han skulle göra min favoritlåt. Då skulle det bli en bra jul!

Dagcenter

AllmäntPosted by Salle Sat, December 05, 2009 21:13:58
Vill du följa med mig ner till dagcenter och dricka te?

Onkel Kånkel död!

AllmäntPosted by Salle Mon, August 17, 2009 15:45:10
Den 17 augusti 2009 kommer alltid att bli ihågkommen som en sorgens dag för alla människor med ett sant könsrockshjärta. Onkel Kånkel, den stora tänkaren och filosofen har lämnat oss. Dagcentret hyllar detta geni genom att spela alla hits och hissa moggeflaggan på halvstång hela dagen.

Orakad 70-tals mutta!

AllmäntPosted by Salle Fri, August 07, 2009 18:55:50
Jag har precis fått upp ögonen för något jag inte ens tänkt på förut.
Jag har fått veta att mina armhålor såg ut som en orakad 70-tals mutta.
Det är väl dags att börja raka sig antar jag. Först vare penis som fick utstå kritik för hårighet och nu har turen kommit till mina armhålor. Vart ska det sluta? Jag kommer inte ha ett hår på kroppen snart. Jävla grupptryck!
Aja, inte mycket o göra, det är väl bara att anpassa sig då.

Regression eller mognad?

SlanlivPosted by Salle Fri, July 31, 2009 17:30:07
Det var ju ganska längesen jag skrev här, så jag ska väl passa på.
Dagcentret präglas ganska mycket av ölbloggningar, så jag ska väl inte bryta trenden.

Jag kom på att jag fått upp smaken för folköl. Förr i tiden föraktades folköl för att det inte ansågs vara starkt nog att bli full på eller att det smakade vatten. Men nu, nu är det tamejfan gott med en follis! Undra om detta är tecken på mognad? Eller är det istället ett tecken på regression? Jag kanske helt enkelt går bakåt i utveckling. Mot mina oupplevda fjortisår, tiden då folkölen har sin storhetstid. Min hjärna kom på att jag missade dem, så nu är det dags helt enkelt. Får se vilka mer skumma smaker som dyker upp under den närmaste tiden.

Tid?

FrankrikePosted by Salle Sat, March 28, 2009 21:36:06
Folk här nere har en väldigt konstig inställning till tid! Ingen, och då menar jag ingen kommer i tid här! Helt sjukt. Det är verkligen ingen idé att försöka passa tid med nån. Dem snackar om tid som vi snackar om vädret där hemma. Det är bara något som man säger, ingen menar det. "Vi möts 7.30" och det hamnar nånstans runt 9.30...kanske, om ens det. I värsta fall möts man inte alls. Och då slutar det med att man får sitta och dricka öl på rummet helt själv eftersom ingen dök upp...kul...

Next »