Ett Mogge I Fokus

Ett Mogge I Fokus

Hej igen

FrankrikePosted by Salle Fri, March 20, 2009 20:00:57
Hejsan alla mina miljoner läsare där ute.
Nu sitter jag här nere i Frankrike som vid det här laget blivit en del av vardagen. Att sitta alltså. Jag måste säga att det finns många fördelar med det här landet! (Dessvärre nackdelar också!)
Men en fördel som jag tycker är väldigt skön är att det är OK att gnälla i det här landet. Om tåget inte kommer i tid eller om det är nånting som är fel så säger man högt "Quelle merd!". Det går ju inte att göra det i samma utsträckning i Sverige för då klassificeras man direkt som en "gnällspik" eller "typiskt gnällig svensk". Det är liksom så tabu i Sverige att gnälla. Och det är det inte här. Skönt! Jag gillar nämligen att gnälla på saker som är fel.
En annan fördel är att folk först och främst är artigare här, men det är också ok att bli sur på människor och skälla ut dem. Dem tar det mycket bättre än vad folk gör hemma i sverige. Skäller man ut nån i sverige, så blir det en "pinsam situation".
Aja, det var allt. Ska ut och dricka lite bärs.

P.S Jag har kommit på en ny styrka jag har! Jag är GRYM på att ta mig igenom folksamlingar! Jag är som en ål som slipprar igenom allt! Ska nog sätta den på CV:t.