Ett Mogge I Fokus

Ett Mogge I Fokus

Tid?

FrankrikePosted by Salle Sat, March 28, 2009 21:36:06
Folk här nere har en väldigt konstig inställning till tid! Ingen, och då menar jag ingen kommer i tid här! Helt sjukt. Det är verkligen ingen idé att försöka passa tid med nån. Dem snackar om tid som vi snackar om vädret där hemma. Det är bara något som man säger, ingen menar det. "Vi möts 7.30" och det hamnar nånstans runt 9.30...kanske, om ens det. I värsta fall möts man inte alls. Och då slutar det med att man får sitta och dricka öl på rummet helt själv eftersom ingen dök upp...kul...

Hej igen

FrankrikePosted by Salle Fri, March 20, 2009 20:00:57
Hejsan alla mina miljoner läsare där ute.
Nu sitter jag här nere i Frankrike som vid det här laget blivit en del av vardagen. Att sitta alltså. Jag måste säga att det finns många fördelar med det här landet! (Dessvärre nackdelar också!)
Men en fördel som jag tycker är väldigt skön är att det är OK att gnälla i det här landet. Om tåget inte kommer i tid eller om det är nånting som är fel så säger man högt "Quelle merd!". Det går ju inte att göra det i samma utsträckning i Sverige för då klassificeras man direkt som en "gnällspik" eller "typiskt gnällig svensk". Det är liksom så tabu i Sverige att gnälla. Och det är det inte här. Skönt! Jag gillar nämligen att gnälla på saker som är fel.
En annan fördel är att folk först och främst är artigare här, men det är också ok att bli sur på människor och skälla ut dem. Dem tar det mycket bättre än vad folk gör hemma i sverige. Skäller man ut nån i sverige, så blir det en "pinsam situation".
Aja, det var allt. Ska ut och dricka lite bärs.

P.S Jag har kommit på en ny styrka jag har! Jag är GRYM på att ta mig igenom folksamlingar! Jag är som en ål som slipprar igenom allt! Ska nog sätta den på CV:t.

Bonjour

FrankrikePosted by Salle Fri, January 23, 2009 17:35:57

Bonjour mes petit enfants!

Nu sitter jag i lobbyn och internettar. Tydligen, vad jag fick höra, har jag det enda rummet i hela huset som inte har access till internet. Rummet som mexxarna glömde helt enkelt. "Yes, give it to the swedes". För tydligen är det så också att alla svenskar som kommer hit får det rummet jag har. Men schysst!

Hursomhelst! Nu har jag börjat skolan med massa andra utbytesstudenter och skönt är det! Man känner sig så otroligt lost, så då är det skönt att det finns massa andra som är precis lika lost. Lärarna är inte som hemma heller. De kommer en kvart försent oftast och är man själv sen, så blire ett jäla liv! Så då ska jag nog unvika det.

Ciao!