Norge

Norge

Arbeta i Norge

Ska till Oslo och arbeta under sommaren och ska under min vistelse försöka beskriva hur allt är och vad jag har varit med om. Bilder, berättelser och andra historier kommer att vara på plats för en allmän översikt.

Lite smått och gott för er som saknar Oslo

AllmäntPosted by Andreas Sun, July 20, 2008 20:23:34
Efter att ha suttit på museum ett tag nu och har observerat vad folk har på sig och vad de har med sig, har jag börjat undra över en sak. Hur klär sig folk egentligen?!?! Går de likadant klädda hemma som när de är på semester? I sådana fall är det en skrämmande bild som ritas upp.

Det går att dela upp besökarna i olika grupper, även om de emmellanåt går in i varandra. Uppdelningen baserar främst på vad de har på sig (hur de klär sig). Tyvärr har jag inte haft möjlighet att ta bilder på besökarna som smakprov då det inte gillas av muséet eller förmodligen av besökarna heller (med tanke på att de inte får ta kort på oss vakter).
I alla fall. Så här skulle min fördelning se ut:

Vandringskängan (CamparN)
- Ett enkelt kännetecken är vandringskängor. De mer speciella har även på sig friluftsbyxor eller armé byxor. Kommer ofta till muséet med stora ryggsäckar och vattenflaskor. Förberedda för det mesta.

Den verkliga turisten - En vanlig felaktig bild är att denna turist är japan. Allt som oftast behöver det inte vara en japan, utan denna kategori förekommer inom alla grupper människor. De är vanligtvis överbelamrade med kameror och guideböcker och håller gärna föreläsningar för sina medresenärer. Tar mycket bilder. Klädstil varierande.

De 'ny' rika länderna - Inom denna kategori faller de som kommer från gamla östländer, exempelvis Ryssland, Polen och Baltikumländerna. De har gärna på sig t-shirts, jeans, tröjor ("märkeskläder") där det till exempel står Luis Vuitton, Dolce&Gabbana, Armani et cetera. Rör sig på ett speciellt sätt och kommer oftast i små grupper.

De vanliga - De som inte utmärker sig på något speciellt sätt utan bara är där i mängden. Har en och annan kamera och pratar lågt för att inte sticka ut.

Speedkulorna - Oftast asiater som verkar ha så himla bråttom. De rusar igenom alla museum för att hinna se så mycket som möjligt så snabbt som möjligt. De kommer ofta hit via kryssningsfartyg som bara ligger i hamnen en kort stund. De vill därför se så mycket som möjligt på sin korta tid och därför gärna rusar igenom utan att njuta ordentligt. Vanliga kännetecken är asiat och kan inte mycket engelska, men säger ändå "fank ju" när de går.

Nog om mitt jobb. I veckan har Sara träffat Lindah och Samuel och haft lite bebis touch. De var ute och gick lääänge länge tillsammans innan de tog lite paus och Sara avancerade lite i sitt bebistänk. Tänk om alla visste om vad hon gjorde här i Oslo...
Blog ImageKom ihåg att Sara är/var livrädd för bebisar så det är ett stort steg för henne att utvecklas i denna riktning. Snart ska hon också få en trehjuling att öva sig på.

Vi har också varit på bio, två gånger sen vi kom till Oslo, i en av de häftigaste salongerna jag varit i! Där har vi sett Sex and the city och Narnia. Riktigt härlig upplevelse. Nu duger inte vad som helst för bio längre. Stort ska de va.


Snart kommer vi också få besök från Sandbergsläkten från Hedgren Sandberg som ska komma hit och bo ett par dagar, uppleva Oslo och dess behagliga delar. De ska tyvärr stjäla med sig Sara efter sitt besök så jag blir allena den sista veckan.

Än så länge har det inte kommit något rätt svar på vem Andreas Adler ska föreställa i den senaste tävlingen så vi tänkte komma med en ledtråd. Det kommer härmed ett citat från denna kända man: "ajajaj.... Den gick genom stöveln här. Jag har spetsat foten."

  • Comments(1)//norge.dagcentret.se/#post19