Norge

Norge

Arbeta i Norge

Ska till Oslo och arbeta under sommaren och ska under min vistelse försöka beskriva hur allt är och vad jag har varit med om. Bilder, berättelser och andra historier kommer att vara på plats för en allmän översikt.

Sista dagen i Oslo

AllmäntPosted by Andreas Fri, August 01, 2008 09:34:17
"Så kom den stora tjurfäktningsdagen"

Idag bär det av hem till Sverige igen. Ska bli skönt att komma hem och socalize med annat folk.

Oslo har varit grymt. Fin stad, trevligt folk men kanske inte allt för mycket att hitta på och vissa saker blir en aning dyrt. men tjänar man som de gör så kanske sånt inte spelar någon roll.

Idag ska allt det sista hinnas med. Ska till huvudkontoret och lämna grejer, samt hämta arbetsintyg. Hoppas att man varit en duktig och flitig arbetare.

Detta inlägg kommer nog bli det sista. Bara tacka till dem som har läst (om det har varit några förutom Chrille som kamma hem quiztävlingen).

Jag tänkte avsluta det hela med att lägga till några ord och fraser som berört mig.

- vare hyggli'
- eg
- flott
- rolig
- då snakkas viiii

  • Comments(0)//norge.dagcentret.se/#post25

Ensam

AllmäntPosted by Andreas Tue, July 29, 2008 01:27:35
Yes, sista veckan i Oslo håller på att avverkas.
Ska beställa tågbiljetten hem snart, men väntar på att sara ska sända hem sina kompisar. Färd hem på fredag med tåg och framme på kvällen. Härligt!

Då får jag återse min skatt
Blog Image
Själv ska man nu jobba 3 dagar till, städa lägenheten och lämna tillbaka kläder, cykel och liknande. Det ska bli en jäkla springande för ingenting.

Och som alla kanske vet, har Chrille den stora äran att kamma hem vinsten genom att ha rätt på senaste quizen. Men de är en tolkningsfråga om man ska betrakta det hela som absolut rätt (vilket vi gör i detta fall).

Anyhow, nu är det dags att sova och ta i de sista dagarna man har jobb. Ska se till att inte somna på min stol.

  • Comments(1)//norge.dagcentret.se/#post24

!

AllmäntPosted by Sara Fri, July 25, 2008 21:29:12

Det borde finnas en alldeles egen festival som heter Sara Dansar Och Ler om man skippar dansar så blir det SOL!

Ja jag har druckit för mycket och jaaaaaaaaaa klockan är bara 21,26 men Sara dansar och ler! Blog Image

Fast dan därefter har jag blyinfattad luva!

  • Comments(0)//norge.dagcentret.se/#post23

Nytt Quiz

AllmäntPosted by Andreas Fri, July 25, 2008 21:00:08
Ja då tar vi ett nytt quiz. ska de bli 3 av 3 för vår alldeles egna stjärna Christoffer Lindström?
Blog Image
Jag ber till Er andra, om ni nu är så många som läser det hela, att ta chansen och scora rätt!
Frågan kommer nog bli lite annorlunda än tidigare frågor, men chansen att svara rätt kommer fortfarande vara stor. Utifrån denna fråga ska det inte vara lika lätt att använda google, youtube och liknande tillbehör.

Norge är ett speciellt land enligt många (skribenten håller med), vad tar de för pant på burkar samt på pet-flaskor? (detta är en fråga med två svar. det gäller alltså att svara rätt på båda för att ha chans och vinna. har man bara rätt på ena så blir det ingen vinst.)

För Chrille, om du svarar rätt slår vi ihop ditt pris till ett enda som tildelas dig vid rätt valt tillfälle. Till er andra, ta tillfället i akt och krossa denna gringo.

  • Comments(1)//norge.dagcentret.se/#post22

Festmåltid

AllmäntPosted by Andreas Fri, July 25, 2008 20:44:15
Som Jesus hade sin sista måltid ska vi också ha det. Idag är det festmåltid för att avsluta Saras resa i Oslo. De blir nattvard på högsta nivå, samtidigt som vi delar vin och oblater med varandra. Två av Saras Polen vänner ska också vara med på festligheterna. Sara åker för övrigt till Sverige på söndag för de som undrar.
Blog Image
De blir nog en hel del kel och närhet. Sen så kanske de blir röj på stan. Det är i alla fall någon som är riktigt sugen på det. Själv är man duktigt sliten efter allt arbete och hetta man har fått stå ut med (tropisk hetta i Oslo!!). Men varför klaga när det för en gång skull är fint väder i denna vackra stad.

Börjar nog längta lite hem till allt, Se DIF lira boll (även om de går åt något annat håll än det ska), gå på en rejäl fest och kröka som aldrig förr. Det har varit lite sparsmakat med det här, även om vi har härjat lite. tar lite emot när ett 6-pack går loss på över 100 Norska kronor. bara lite. Men vi har ändå suttit på Aker brygge och druckit rosé och öl.

  • Comments(0)//norge.dagcentret.se/#post21

Jag håller alltid vad jag lovar!

AllmäntPosted by Sara Fri, July 25, 2008 01:00:03

Herr Kontrollfreek påstår att jag bara måste blogga om min sista dag på kiwi och har fått mig att lova att göra det.. Eftersom jag är en rättskaffens kvinna så bloggar jag om min sista dag på kiwi: Det började med ett spännade kassapass på 3 timmar där jag stämplade blöjkort och sålde öl till galada semesterfirare (ja e int bitter ja int...). därefter blev det mycket intressantare då min pölse inföll.. tada 30 minuters boklyssing och intag av tandorikyckling. Därefter kom slut spurten med 4 timmars kassa sittade med massa sockernarkomaner till kids som tydligen är miljadärer och får köpa hur mycket godis de vill trots att det bara är torsdag. (avänder alla punkter och komma tecken som skulle varit i detta stycker här-. .....,,,,,,...,.,...,,,)

För att göra denna bloggning komplet skulle jag dessutom skriva ngt roligt, ty Andreas lever ännu i illusionen att jag är en rolig, trevlig och almänt kul människa.. Undrar vad som händer när han kommer till insikt. Här kommer i alla fall något som jag tycker är sjukt kul och det är så jävla rippat och snott som det kan bli! Sverige har fixat en hemsida för att vårda det svenska språket www.sprakvard.se (Tack Lindah)

Till Chrille klart vi kommer om det vankas ferre plus att du även denna vecka scorar rätt!! (man skulle ju kunna tro att du är den ända som läser denna blogg, men det är inte sant. min mor läser den med). Dock har jag lite inside information till dig: Jag och Andreas kommer tyvärr spåra rakt ner i diket vid 21,05 snåret på erat 25-års kalas då vi inte har varit på kalas på evigheter..

Kan vi gå och lägga oss nu lillrompa?

  • Comments(1)//norge.dagcentret.se/#post20

Lite smått och gott för er som saknar Oslo

AllmäntPosted by Andreas Sun, July 20, 2008 20:23:34
Efter att ha suttit på museum ett tag nu och har observerat vad folk har på sig och vad de har med sig, har jag börjat undra över en sak. Hur klär sig folk egentligen?!?! Går de likadant klädda hemma som när de är på semester? I sådana fall är det en skrämmande bild som ritas upp.

Det går att dela upp besökarna i olika grupper, även om de emmellanåt går in i varandra. Uppdelningen baserar främst på vad de har på sig (hur de klär sig). Tyvärr har jag inte haft möjlighet att ta bilder på besökarna som smakprov då det inte gillas av muséet eller förmodligen av besökarna heller (med tanke på att de inte får ta kort på oss vakter).
I alla fall. Så här skulle min fördelning se ut:

Vandringskängan (CamparN)
- Ett enkelt kännetecken är vandringskängor. De mer speciella har även på sig friluftsbyxor eller armé byxor. Kommer ofta till muséet med stora ryggsäckar och vattenflaskor. Förberedda för det mesta.

Den verkliga turisten - En vanlig felaktig bild är att denna turist är japan. Allt som oftast behöver det inte vara en japan, utan denna kategori förekommer inom alla grupper människor. De är vanligtvis överbelamrade med kameror och guideböcker och håller gärna föreläsningar för sina medresenärer. Tar mycket bilder. Klädstil varierande.

De 'ny' rika länderna - Inom denna kategori faller de som kommer från gamla östländer, exempelvis Ryssland, Polen och Baltikumländerna. De har gärna på sig t-shirts, jeans, tröjor ("märkeskläder") där det till exempel står Luis Vuitton, Dolce&Gabbana, Armani et cetera. Rör sig på ett speciellt sätt och kommer oftast i små grupper.

De vanliga - De som inte utmärker sig på något speciellt sätt utan bara är där i mängden. Har en och annan kamera och pratar lågt för att inte sticka ut.

Speedkulorna - Oftast asiater som verkar ha så himla bråttom. De rusar igenom alla museum för att hinna se så mycket som möjligt så snabbt som möjligt. De kommer ofta hit via kryssningsfartyg som bara ligger i hamnen en kort stund. De vill därför se så mycket som möjligt på sin korta tid och därför gärna rusar igenom utan att njuta ordentligt. Vanliga kännetecken är asiat och kan inte mycket engelska, men säger ändå "fank ju" när de går.

Nog om mitt jobb. I veckan har Sara träffat Lindah och Samuel och haft lite bebis touch. De var ute och gick lääänge länge tillsammans innan de tog lite paus och Sara avancerade lite i sitt bebistänk. Tänk om alla visste om vad hon gjorde här i Oslo...
Blog ImageKom ihåg att Sara är/var livrädd för bebisar så det är ett stort steg för henne att utvecklas i denna riktning. Snart ska hon också få en trehjuling att öva sig på.

Vi har också varit på bio, två gånger sen vi kom till Oslo, i en av de häftigaste salongerna jag varit i! Där har vi sett Sex and the city och Narnia. Riktigt härlig upplevelse. Nu duger inte vad som helst för bio längre. Stort ska de va.


Snart kommer vi också få besök från Sandbergsläkten från Hedgren Sandberg som ska komma hit och bo ett par dagar, uppleva Oslo och dess behagliga delar. De ska tyvärr stjäla med sig Sara efter sitt besök så jag blir allena den sista veckan.

Än så länge har det inte kommit något rätt svar på vem Andreas Adler ska föreställa i den senaste tävlingen så vi tänkte komma med en ledtråd. Det kommer härmed ett citat från denna kända man: "ajajaj.... Den gick genom stöveln här. Jag har spetsat foten."

  • Comments(1)//norge.dagcentret.se/#post19

Kvinnlig touch

AllmäntPosted by Sara Tue, July 15, 2008 15:01:37

Bilder från vigelandsparken var det ja.. underbar park!

GRATTIS TILL CHRILLE! som svarade rätt på vår TP fråga.. pris kommer att bli hemskickat via post! För att de stackars brevbärarna skall kunna behålla sin yrkesstatus och inte bara dela ut DirektReklam...

Jag bjuder härmed på en ny svårknäkt nöt som blir lite svårare att köra på Wikipedia...

Vem är illustrerad av Andreas Adler på denna bild?

Blog Image

  • Comments(5)//norge.dagcentret.se/#post18
Next »